Een verpozing voor bezoekers in het tumult van het bestaan

De Roste Muis® is een verpozing voor bezoekers in het tumult van het bestaan. Deze kroeg, gelegen tussen de akkers van vlak land en grenzend aan de mooiste natuurgebieden van de polders, heeft alles te bieden wat iemands hart kan lusten. Als restaurant is het een aanrader omwille van de palinggerechten en de andere met zorg voor u uitgekozen suggesties en streekgerechten op maat van de seizoenen. Het uitstekend en volledig palet aan palinggerechten maken de Roste Muis één van de beste palinghuizen van het Krekengebied.

Zoals u – zeker in de winter – met enig gemak wilde ganzen, mantelmeeuwen en in de zomer ook kiekendieven kunt spotten, zal het u niet ontgaan dat de Roste Muis een trekpleister is voor bezoekers op zoek naar robuuste schoonheid en de rust van het platteland. Dat is al eeuwen zo. Met het schilderachtige kerkje van Sint-Jan-De-Doper als bedevaartsoord als één van de meer mystieke aantrekkingspunten op een boogscheut van de Roste Muis. Vlakbij liggen de Boerekreek, de Oudemanskreek en de Oostpolderkreek.

De Roste Muis is een plek waar het gezellig is vertoeven. Met wat verbeelding kun je je voorstellen hoe het altijd moet zijn geweest om te wonen in de polders. In tijden van voorspoed ging dat natuurlijk gepaard met wijn, paling, wild-en andere gerechten typisch voor de streek. Door de nabijheid van de zee (zeker vroeger) werd de streek altijd goed bevoorraad. De schrijver van het epos Van de Vos Reynaert was wellicht goed vertrouwd met de streek. Reynaert bezoekt de streek meermaals in het epos.

Open vanaf 12u, gesloten op dinsdag en woensdag.
Gesloten op kerstavond en oudejaarsavond.

Peter Haegeman
Drijdijk 2
9988 Waterland-Oudeman
TEL. 09 379 85 60
info@rostemuis.be

Deel deze locatie!

Onze Partners